En fantastisk dag på Flekkerøya!

Fotbaltreneren.no

 

 

GUDTKJØR: Teddy Moen og Paul Richardsen jeg godt kjører under FløyMila lørdag. Teddy løp godt under den tida han hadde som målsetting før start, og sikret dermed gode inntekter til MYSA-prosjektet i Kenya. Foto: Privat

 

Ivar Thoresen
Redaktør / Journalist Fotballtreneren

907 40 551
PUBLISERT
23. august 2020 20:14
SIST OPPDATERT
24. august 2020 20:20

- Hvilken inspirerende dag for MYSA-prosjektet og meg personlig. Stor takk alle våre støttespillere som ga oss et voldsomt løft til vår arbeid med trenerutdanning blant de fattige i Nairobi. Med 200 på startstreken, Var  løpet  fulltegnet på for hånden Sier NFTs daglige Leder Teddy Moen ETTER løpet.
  Han Moen startet kl. 12, og hadde alliert seg med NFT-medlem og trenerkollega Paul Richardsen. Paul er født, oppvokst og bor på Flekkerøya. Han er en av Fløys mest  markante spillere og trenere gjennom årene, og kjenner Øya og dets mennesker bedre enn de fleste. Derfor kunne ikke foreningens daglig leder få en bedre følgesmann og veiviser rundt den 10 kilometer lange løypa. Og overalt var det folk i alle aldre som heiet frem det to «trenergubbeneb som slet seg gjennom løypa i sol, regn og litt vind. 

Fra facebook-profilen til Paul Richardsen har vi sagt følgende:
  «Hvert eneste år støtter FløyMila på Flekkerøya et samfunnsprosjekt, og i år falt valget på Norsk Fotballtrenerforenings (NFT) flotte MYSA-prosjekt i slummen i Nairobi i Kenya. De utdanner fotballtrenere for at barn skal få en litt bedre hverdag i et svært belastet område. Min gode venn Teddy Moen er daglig leder i NFT, og hvis han løp på under 74 min. ville det bli utbetalt ekstra midler til prosjektet fra noen av sponsorene til FløyMila. Teddy har vært gjennom en veldig god periode, og senest på Rikshospitalet i mars gjennomgikk han en ny kreftoperasjon i den ene lungen. Jeg har som mål å løpe på under 60 min. før jeg fyller 60 år, men et elendig treningsgrunnlag pga. en dårlig fot gjorde at årets mål var å fullføre og løpe på under 70 min. Vi løp sammen fra start til mål. Teddy imponerte stort, og jeg hadde mer enn nok med å henge med. Men begge målene ble nådd, og sammen «spurtet» vi over mål på litt over 69 min. Ønsker du å støtte NFTs flotte arbeid med å utdanne flere og bedre trenere i MYSA i slummen i Nairobi, kan du gi VIPPSe ditt bidrag til # 604549. »

En rekke ildsjeler i idrettslaget og lokalsamfunnet gjorde igjen en glimrende jobb med å organisere løpet, som ble  arrangert for åttende gjeng . Og Teddy er imponert over valgte fra mange enkeltpersoner, bedrifter og ikke minst arrangøren til å gi til MYSA-programmet.

På forhånd hadde  Brandsdal Group  lov å gi 5 000 kroner til prosjektet om Teddy klarer å komme inn under 75 minutter. Og  CEMO  gir et tilsvarende beløp om han klarte det på under 74 minutter. Og dette gikk jo i boks. Og firmaet  Murpartner  hadde lovet 300 kroner for hver deltaker som meldte seg på FløyMila. Den utfordringen til også malerfirmaet  MALCO AS , som lovet et tilsvarende beløp til tilbyr i slummen. Dette sammen med arrangøren sitt overskudd i tillett gitl og rekke private bidrag over VIPPS, så er det mye som tyder på at Trenerforeningen vil kunne sette godt over 50 000 kroner på kontoen til samfunnsprogrammet. 
  - Dette er fantastisk, og det hjelper oss utrolig godt mot mot de 300 000 kronene vi har lovet MYSA til  utviklingsprogrammet  i 2020. Med Covid-19 pandemien herjende i slummen om dager, er det ikke fritt for at behovet for hjelp og støtte er mer viktig enn noen gang. Idager er MYSA som organisasjon 33 år (1987 - 2020), og dette resultatet etter Fløy Mila vil være en fin presang til dem. 
  Teddy Moen garanterer at hver enenste krone går utelukkende til MYSA, øremerket for trenerutdanning. Hvor man er opptatt av å utvikle gode rullemodeller som gjennom trenerrollen kan gi mange barn og ungdommer gode fotballopplevelser, inspirasjon og en bedre forståelse om at man gjennom sport og idrett kan oppnå og bedre liv. 

  • Vil du støtte NFTs arbeid med å utdanne flere og bedre trenere i MYSA i Kenya - VIPPS ditt bidrag til # 604549