Om MYSAs Venner

MYSAs Venner i Norge skal arbeide for å støtte Mathare Youth Sport Association i Nairobi, Kenya faglig og økonomisk, og ved å bidra til å legge til rette for besøk fra MYSA i Norge.

Vi skal arbeide for dette ved å:

  • Være et samlingspunkt, felles organ for alle venner av MYSA i Norge
  • Informere i Norge om MYSA og dens virksomhet
  • Være en kanal for å formidle økonomisk støtte fra venner i Norge til MYSA, og forestå innsamling av penger til MYSA
  • Formidle kontakt mellom MYSA og institusjoner i Norge for gjensidige studiebesøk, studieopphold etc.
  • Legge til rette for og bistå lag og grupper fra MYSA under deres besøk i Norge

OM MYSA

MYSA is one of the world's leading sport for development organisation. We empower young people to fulfil their potential and improve their lives and their communities through sport. MYSA is run by and for young people, building a brighter future for Kenya.

MYSA awards

  • Nominated for the Nobel Peace prize
  • Awarded UN Environment Programme 500 Award
  • Common Ground Award 2010
  • Winners Beyond Sport Award - Leadership in sport Award Category 2011

Vertsorganisasjoner

Vår hovedoppgave er å være vertskap for lag fra MYSA uken før de skal delta i Norway Cup. Første gang et lag fra MYSA fikk en uke hos en norsk vertsfamilie var i 1994. Mønsteret nå i mange år har vært at MYSAs kommer med tre lag, hvor det yngste guttelag finner vertsfamilier i Brumunddal, jentelaget mottas hos vertsfamilier på Sotra og det eldste guttelaget tas i mot av vertsfamilier i Søgne. I 2012 kom bare ett lag, Gutter 16, og de fikk ut fra mønsteret nevnt ovenfor, en flott uke i Søgne.

Et av målene med disse opphold er at ungdommene fra Mathare skal få møte og lære om norsk kultur og levesett. Det vi håper er at dette skal gi dem en motivasjon i deres daglige kamp hjemme i Mathare, og på lengre sikt være en inspirasjon til å kjempe seg ut av fattigdommen.

Et annet mål er at norsk ungdom skal få lære å kjenne ungdom fra en helt annen kultur, og med en helt annen bakgrunn, en bakgrunn fra et av verdens største slumområder. Også for norsk ungdom gir dette en erfaring for livet. Mange nære bånd er knyttet mellom norsk og kenyansk ungdom på denne måten.

Kontaktpersoner:

MYSAs venner i Brumunddal:

Jane N Molstad
Email: jane-mol@online.no
Mobil:   93064728

MYSAs venner på Sotra:

Anders Mongstad
Email: anders_mongstad@hotmail.com

MYSAs venner i Søgne:

Aina Mydland
Email: ainamyd@live.no
Mobil: +47 97 08 36 66